Інститут кримінального проступку як форма кримінального правопорушення - Чорний, Андрій (Актуальні проблеми правознавства, 2022)
У статті визначено поняття кримінального проступку, його складові, а також пов’язані із його вчиненням кримінально-правові наслідки; проведено правовий аналіз законодавчих змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України; проаналізовано законодавчі акти України, які встановлюють кримінальну відповідальність за кримінальні проступки