ПРОТИПРАВНІ ДІЇ У СФЕРІ БАНКРУТСТВА: КОНЦЕПТУАЛЬНІ ТА ПОРІВНЯЛЬНО-ПРАВОВІ АСПЕКТИ - Олійничук, Олександра; Ронська, Ольга (Актуальні проблеми правознавства, 2022)
У даній статті окреслено деструктивний вплив банкрутства з корисливих мотивів на економіку країни. Розглянуто порушення вимог у сфері банкрутства: «фіктивне банкрутство», «приховування банкрутства», «умисне доведення до банкрутства». Здійснено порівняння змісту визначень їхніх понять та розмежування за низкою критеріїв. Акцентовано увагу на складнощах притягнення до кримінальної відповідальності за доведення до банкрутства. На основі наведених аргументів обґрунтовано висновок про доцільність декриміналізації даного виду протиправного діяння.