РОЗСЛІДУВАННЯ НЕЗАКОННОЇ ПОРУБКИ АБО НЕЗАКОННОГО ПЕРЕВЕЗЕННЯ, ЗБЕРІГАННЯ, ЗБУТУ ЛІСУ ТА ЙОГО ЕКСПЕРТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - Олійничук, Роман; Канюка, Валерій (Актуальні проблеми правознавства, 2022)
Акцентовано увагу на загрозах національній безпеці країни та її складникам у результаті незаконної порубки лісових насаджень. Проаналізовано погляди науковців на категорії, які стосуються розслідування даного правопорушення. Окреслено методи дій зловмисників при вчиненні незаконної порубки або незаконного перевезення, зберігання, збуту лісу. Відображено показники розслідувань кримінальних правопорушень у сфері лісового господарства. Складено схему незаконної порубки та незаконного перевезення, зберігання і збуту лісу, вчиненого організованою групою. Узагальнено експертне забезпечення розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконною порубкою лісу. Сформульовано авторський висновок про доцільність створення спеціальних підрозділів правоохоронних органів на місцях.