Інститут усиновлення як пріоритетна форма влаштування дітей-сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування - Микитин, Віталій (Актуальні проблеми правознавства, 2017)
Проаналізовано деякі аспекти одного з найважливіших інститутів сімейного права – усиновлення. Досліджено усиновлення як форму влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яка найбільш сприяє виконанню завдань сімейного законодавства щодо забезпечення кожної дитини сімейним вихованням. Проанализированы некоторые аспекты одного из важнейших институтов семейного права – усыновления. Исследовано усыновление как форму устройства детей-сирот и детей, лишенных родительского попечения, которая наиболее способствует решению задач семейного законодательства об обеспечении каждого ребенка семейным воспитанием. The article is devoted to some aspects of one of the most important institutions of family law - adoptions. Investigational adoption as form of arranging of children-orphans and children, deprived paternal anxiety, which is most instrumental in implementation of tasks of domestic legislation in relation to providing of every child domestic education.