Техніка юридичного письма: реалії сучасності - Стратій, Олексій; Шевчук, Андрій (Актуальні проблеми правознавства, 2023)
Статтю присвячено проблемі трактування змісту та особливостей техніки юридичного письма в сучасних умовах. Установлено, що в загальному розумінні техніка юридичного письма відбивається власне в юридичному письмі, яке нині розуміється як текст, підготовлений юристом, що має юридичний зміст, чи то діловий лист на пів сторінки, багато сторінковий меморандум чи юридичний висновок, проект договору чи проект закону, процесуальний папір, призначений для подання до суду, чи інший документ. Проаналізовано техніку юридичного письма з точки зору її тлумачення як складової юридичних технологій, що виступає системою професійних юридичних правил, засобів, прийомів і методів, які використовуються для забезпечення конструктивності письмової побудови та досконалості нормативно-правових актів.