ДЕЯКІ АСПЕКТИ ПРАВОВИХ І ДЕМОКРАТИЧНИХ ЗАСАД ДІЯЛЬНОСТІ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНИХ БУДИНКІВ У КОНТЕКСТІ ЗАКОНІВ РОЗВИТКУ - Мілова, Тетяна; Данилків, Дмитро (Актуальні проблеми правознавства, 2023)
У статті розглянута діяльність об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) у контексті розвитку демократичних та правових засад держави і суспільства, зокрема, спільноти співвласників ОСББ, виходячи з таких законів розвитку як перехід кількісних змін у якісні, єдність і боротьба протилежностей, заперечення заперечення в межах окремих категорій розвитку. Розкрито окремі аспекти впливу правого забезпечення діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на становлення демократичних відносин з позицій законів розвитку природи і суспільства, опираючись на які конкретизовані демократичні зрушення у діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та доведена необхідність реформування житлово-комунального господарства у частині створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків як об’єктивно необхідна реальність. Звернута увага на зв’язок демократичних зрушень з соціальним захистом населення.