ПОРУШЕННЯ СУБ’ЄКТИВНОГО КОРПОРАТИВНОГО ПРАВА ОСОБИ ЯК ПІДСТАВА ДЛЯ ЗАХИСТУ ПРАВА - Гевко, Володимир (Актуальні проблеми правознавства, 2023)
Стаття присвячена дослідженню питання порушення суб’єктивних  корпоративних прав особи як підстави для захисту порушеного права . У даній статті автором робиться спроба розкрити зміст поняття  «порушення» корпоративних прав, визначити його характерні ознаки, особливості ефективного захисту порушених корпоративних прав особи. Автором були опрацьовані наявні наукові характеристики вказаного поняття та його ознак. А також, здійснено аналіз судової практики з питань особливостей порушення  корпоративних прав особи та їх захисту.В результаті дослідження сформовано ряд характерних рис, які притаманні саме порушенню корпоративних прав особи. Та проаналізовано специфічні вимоги до способів захисту порушених корпоративних прав, які мають місце у судовій практиці.