Еволюція становлення та розвитку командитних товариств - Філімонова, Аліна (Актуальні проблеми правознавства, 2017)
Проаналізовано еволюцію корпоративних підприємств у процесі вдосконалення підходів до організації форм ведення бізнесу. Подано теоретичне обґрунтування еволюції становлення та розвитку одного з видів господарських товариств – командитного товариства. Окреслено основні етапи розвитку командитного товариства як різновиду «товариства на вірі» й своєрідного феномена як суб’єкта підприємницької діяльності та цивільного права. Проанализировано эволюцию корпоративных предприятий в процессе совершенствования подходов к организации форм ведения бизнеса. Представлено теоретическое обоснование эволюции становления и развития одного из видов хозяйственных обществ – коммандитного общества. Определены основные этапы развития коммандитного общества как разновидности «товарищества на вере» и своеобразного феномена как субъекта предпринимательской деятельности и гражданского права. The article analyzes the evolution of corporate enterprises in the process of improving approaches to the organization of business forms. Theoretical substantiation of the evolution of the formation and development of one of the types of business partnerships - a command partnership. The main stages of the development of a limited partnership as a kind of «society in faith» and a peculiar phenomenon as a subject of entrepreneurial activity and civil law are outlined.