СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТОК ПРАВИЛ ЕТИЧНОЇ ПОВЕДІНКИ СПІВРОБІТНИКІВ ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ - Масюк, Леся (Актуальні проблеми правознавства, 2024)
У статті проаналізовано генезис розвитку правил етичної поведінки співробітників органів внутрішніх справ, який на протязі свого становлення не мав системного характеру, як і не отримав належної деталізації, особливо в частині розкриття змісту кожної конкретної вимоги, правил та принципів. Окрім визначення конкретних етапів розвитку правил етичної поведінки працівників органів внутрішніх справ, зазначено, що цей процес має багаторічну історію, адже вони й до сьогодні далекі від ідеальних, оскільки мають більш формальний, аніж реальний характер. Водночас обстановка в державі зараз як ніколи вимагає бездоганної репутації від працівників правоохоронних органів, в тому числі від працівників поліції, яка не можлива без формування та реалізації правил морально-етичної поведінки.