ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНОЛОГІЙ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ У ЮРИСПРУДЕНЦІЇ ТА ПРАВООХОРОННІЙ ДІЯЛЬНОСТІ - Муравська, Юлія; Метельський, Ігор; Романів, Руслан (Актуальні проблеми правознавства, 2024)
У науковій статті здійснено дослідження основних переваг використання технологій штучного інтелекту в юриспруденції, а також в діяльності правоохоронних органів. Метою цієї статті є спроба сформувати перспективи використання технологій штучного інтелекту в юриспруденції та правоохоронній діяльності. В результаті проведеного дослідження авторами сформульовано ряд переваг використання технологій штучного інтелекту в юриспруденції, а також в діяльності правоохоронних органів, визначено основні напрямки диверсифікації сфер застосування технологій ШІ. Автори доходять до висновку, що використання штучного інтелекту в юридичній та правоохоронній практиці відкриває нові можливості, але також може підпадати під вплив відповідних загроз. Тому, при використанні технологій ШІ  юристам, наприклад, слід дотримуватися принципів конфіденційності та безпеки даних, а правоохоронцям необхідно буде впровадити нову підготовку, щоб мати змогу успішно адаптуватися до цього нового середовища.