Децентралізація публічної влади: європейський досвід та поступ України - Росоляк, Оксана; Дякович, Ольга (Актуальні проблеми правознавства, 2018)
Висвітлено досвід децентралізації у країнах ЄС та проаналізовано можливості його використання в Україні. Доведено, що однiєю з передумoв децентралiзацiї публiчнoї влади в контексті її демoкратизму i забезпечення нарoдoвладдя є визнання, правове врегулювання i впрoвадження реформи мiсцевoгo самoврядування дo правoвoї системи держави.