Особливості фідуціарних правочинів в системі цивільного права України - Бутрин-Бока, Наталія; Дячук, Сніжана (Актуальні проблеми правознавства, 2018)
Досліджено правовідносини, що виникають між сторонами, в основу яких покладено довіру. Визначено основні риси фідуціарних правочинів, що застосовувалися за часів Стародавнього Риму, наведено основні підстави укладання таких угод за римським правом. Досліджено основні, найбільш поширені конструкції фідуціарних угод – представництво та довірче управління майном. Розглянуто правову природу фідуціарних правочинів, підстави виникнення та припинення правовідносин, що виникають з довірчих відносин. Зроблено певні висновки та пропозиції