Національне законодавство у сфері нарахування заробітної плати - Труфанова, Юлія (Актуальні проблеми правознавства, 2018)
Розглянуто питання у сфері нарахування заробітної плати, нормативно-правове закріплення основних актів, що визначають структуру заробітної плати та основні умови її виплати. Розглядаючи позиції науковців, в статті наведено сучасне розуміння поняття «заробітна плата» як юридична та соціально-економічна категорія. Розглянуто базовий закон, що регулює відносини у сфері нарахування та виплати заробітної плати, надано поняття «заробітної плати» в рамках розглянутого Закону України «Про оплату праці». З дослідження вбачається окремий порядок нарахування суддівської винагороди, який регулюється нормами вищезгаданого Закону.