АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВИЙ СТАТУС МІНІСТЕРСТВА З ПИТАНЬ РЕІНТАГРАЦІЇ ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИЙ ТЕРИТОРІЙ УКРАЇНИ - Немоскальов, Анатолій (Актуальні проблеми правознавства, 2025)
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України займає ключову позицію в процесі відновлення та реінтеграції територій, які були окуповані в результаті збройного конфлікту на сході країни та анексії Криму. У рамках свого адміністративно-правового статусу, це відомство відповідає за розробку та впровадження державної політики, яка охоплює повернення громадян, відновлення інфраструктури, захист прав людини та взаємодію з міжнародними організаціями. Особлива увага приділяється правовому забезпеченню потреб внутрішньо переміщених осіб та пристосуванню реінтегрованих територій до мирного життя. Міністерство також виконує управлінські функції, координує діяльність з іншими державними органами та організовує реабілітаційні заходи.