МАТЕРІАЛЬНО-ПРАВОВІ ОСОБЛИВОСТІ ПРЕДСТАВНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОКУРОРА У СФЕРІ ОХОРОНИ ДИТИНСТВА В ГОСПОДАРСЬКОМУ ПРОЦЕСІ - Красножон, Олена (Актуальні проблеми правознавства, 2025)
За наслідками дослідження представницької діяльності ювенальних прокурорів у сфері охорони дитинства в господарському процесі визначено її матеріально-правові особливості, які обумовлені особливим правовим регулюванням таких господарських відносин та особливим об’єктом.Сформульовано авторський концепт правотворчості і правозастосування у сфері охорони дитинства в господарській юрисдикції, за якого дії органів державної влади, органів місцевого самоврядування, учасників господарських правовідносин (державних і недержавних інституцій, фізичних і юридичних осіб) повинні бути соціально спрямованими та опосередкованими прагненням забезпечення якнайкращих інтересів дитини, що повинні визначати інтереси держави у сфері охорони дитинства, тобто поєднувати державний і приватний (інтерес, право, потребу конкретної дитини) складники сфери охорони дитинства. Запропоновано релевантні законодавчі зміни щодо конкретизації правового регулювання відносин у сфері відповідальності за порушення законодавства  про охорону дитинства.