СУЧАСНІ ВИКЛИКИ ТА ОСОБЛИВОСТІ МІЖВІДОМЧОЇ КООРДИНАЦІЇ ДЕТЕКТИВІВ НАЦІОНАЛЬНОГО АНТИКОРУПЦІЙНОГО БЮРО В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Карапетян, Ольга; Олійничук, Роман; Коженьовський, Юрій (Актуальні проблеми правознавства, 2025)
У статті розглянуто діяльність детективів Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) як ключовий елемент антикорупційної політики країни.  Досліджено особливості здійснення досудового розслідування корупційних злочинів, зокрема пов’язаних із незаконним збагаченням, зловживанням владою, привласненням бюджетних коштів та легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом. Акцентовано, що НАБУ активно співпрацює з іншими органами, зокрема зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (САП) та Державною службою фінансового моніторингу (ДСФМ), для аналізу фінансових потоків і виявлення незаконних транзакцій. В умовах воєнного стану пріоритетом є боротьба з корупцією в оборонній сфері, контроль за використанням міжнародної допомоги та розслідування схем відмивання коштів.Окрему увагу приділено зміцненню кібербезпеки через міжнародну підтримку, що включає технічну модернізацію, впровадження новітніх технологій та навчання персоналу. Ці заходи сприяють підвищенню прозорості та ефективності роботи бюро, а також формуванню довіри міжнародної спільноти до України.