ПОНЯТТЯ ТА СУТНІСТЬ ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА: ЦИВІЛЬНО-ПРАВОВИЙ АСПЕКТ - Богдан, Лілія (Актуальні проблеми правознавства, 2025)
Стаття присвячена визначенню на основі аналізу теоретичних засад поняття та сутності державно-приватного партнерства, його цивільно-правової природи. Обґрунтовано, що на сьогодні державно-приватне партнерство  у сфері надання суспільних  послуг  динамічно розвивається та викликає великий інтерес у всьому світі. У зв’язку з цим актуалізується проблема визначення поняття та сутності державно-приватного партнерства.Аргументовано, що більшість дослідників схиляються до твердження проте, що державно-приватне партнерство спрямоване на вирішення суспільно значущих завдань на взаємовигідних умовах як для держави, так і для бізнесу.Проаналізовано наукові позиції стосовно поняття «державно-приватне партнерство», на основі чого визначено, що державно-приватне партнерство – юридично узаконена, організаційно вибудована система відносин між державою та бізнесом з метою здійснення спільних проектів на взаємовигідних умовах