Удосконалення процесів управління в органах внутрішніх справ - Прокопів, Богдан (Актуальні проблеми правознавства, 2018)
Зазначено, що для удосконалення процесів управління в органах внутрішніх справ велике значення мають і накопичення інформації про передові прийоми й методи управління, і вивчення досвіду вітчизняного й зарубіжного, сучасного й минулого, і впровадження наукової організації праці, розуміння того, що без технічних засобів обробки інформації неможливе прийняття обґрунтованих рішень і ефективного управління.Наголошено, що сьогодні створено фактично нові підрозділи органів внутрішніх справ, які діють на основі законодавства суверенної держави, оновлено особовий склад органів внутрішніх справ, яке відбулось за останні чотири роки, виникають нові складні завдання, які повинні вирішувати органи внутрішніх справ, розвиток міжнародного співробітництва; необхідність удосконалення роботи з кадрами; втілення наукових основ організації праці в практичну діяльність органів внутрішніх справ – викликає необхідність дослідження проблем теорії, практики і шляхів удосконалення управління в органах внутрішніх справ.